Έχω στραβή μύτη, είναι και το διάφραγμα μου στραβό;

Μην κοιτάτε πώς είναι η μύτη σας εξωτερικά. Μια μύτη που είναι ολόισια από έξω, μπορεί να είναι πολύ στραβή από μέσα, αλλά και σε μια στραβή μύτη εξωτερικά δεν σημαίνει ότι είναι στραβό και το διάφραγμα.

Πρέπει να κάνω αξονική για να δω αν έχω στραβό διάφραγμα;

Όχι ,μόνο ο πλήρης ενδοσκοπικός έλεγχος μπορεί να μας δώσει σαφή εικόνα του διαφράγματος. Εξάλλου οι νεώτερες εξελίξεις στην ενδοσκόπηση έχουν κάνει όλη τη διαδικασία απολύτως ανώδυνη και πολύ γρήγορη.

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

Με εγχείρηση υπό γενική νάρκωση και συγχρόνως αντιμετώπιση των υπερτροφικών ρινικών κογχών με κογχοπλαστική για να είναι  ριζικό το αποτέλεσμα. Η επέμβαση όταν  γίνεται με τη νέα μέθοδο ενδοσκοπικά με κάμερα είναι σαν περίπατος για τον ασθενή. Τα νέα υγιή άτομα δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν ,φεύγουν σε 3 ώρες μετά το χειρουργείο.

Πονάει η διαδικασία της επέμβασης;

Είναι από τις  πιο ανώδυνες επεμβάσεις όταν γίνεται ενδοσκοπικά. Για 5-6 μέρες θα υπάρχει κάποια αίσθηση σαν ήπιο συνάχι , όμως σύντομα θα αρχίσετε να αισθάνεστε τα τεράστια οφέλη από την επέμβαση.

Αν κάνω επέμβαση Διαφράγματος, θα πάψω να ροχαλίζω, να λαχανιάζω ή να κουράζομαι;

Όταν η επέμβαση γίνει ενδοσκοπικά έχει ριζικό αποτέλεσμα και χαρίζει απίστευτη ενέργεια και ευεξία στον ασθενή ο οποίος καταλαβαίνει άμεσα προεγχειρητικά την επιβάρυνση που είχε στην καθημερινότητα του,με το στραβό διάφραγμα.

Έχω ακούσει πως δεν πετυχαίνει πάντοτε ,ισχύει;

Με την ενδοσκοπική τεχνική και λόγω μεγέθυνσης και φωτισμού υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στη διόρθωση και το αποτέλεσμα είναι άμεσο, ανώδυνο, αναίμακτο και οριστικό.

Υπάρχει κάποια άλλη, εναλλακτική θεραπεία;

Όχι γιατί η χρήση ρινικών spray προκαλεί φαρμακευτική ρινίτιδα, μόνο η άθληση μπορεί σε μικρό βαθμό να βοηθήσει.

Έχω δει ότι πολλοί ασθενείς μετεγχειρητικά πρήζονται ή μελανιάζουν ;Υφίσταται κάτι τέτοιο ή διαφέρει ανάλογα τον ασθενή;

Αυτό δεν ισχύει για την ενδοσκοπική μέθοδο γιατί ανήκει στις minimally invasive τεχνικές δηλαδή είναι μικροχειρουργική που σημαίνει ότι δεν θίγει τους γύρω υγιείς ιστούς με αποτέλεσμα τα τεράστια οφέλη για τον ασθενή μετεγχειρητικά.